Oferte sejururi

Despre Cuba

Cuba a fost „descoperita” de Cristofor Columb in timpul primului voiaj catre Lumea Noua in 1492. Totusi, ceea ce atrage oamenii catre insula tropicala din Caraibe este mai mult decat plajele spectaculoase si masinile vechi din 1950, desi veti vedea o multime. In Cuba, poti sa te plimbi pe strazile pline de viata ale orasului, sa faci drumetii pe munte, sa inveti despre istoria tutunului sau pur si simplu sa simti gustul de a trai intr-o tara socialista.

In timp ce Cuba poate fi un loc confuz si provocator pentru multi, te invit sa testezi si sa experimentezi singur magia cubaneza. Exista o multime de motive pentru a alege Cuba ca urmatoarea destinatie de vacanta.

Cuba este, in general, destul de accesibila, comparativ cu insulele din Caraibe, dar mai scumpa decat in alte parti ale Americii Latine. Cu o moneda speciala pentru turisisti, vei plati de cele mai multe ori pretul pentru turisti.

Daca iti place mancarea, in Cuba ai multe optiuni. Poti manca platouri cu homar, creveti, crab sau peste pentru aproximativ 7 euro la restaurantele din apropierea coastei. Exista, de asemenea, mancare traditionala numita ropa vieja care e de fapt carne de porc cu sos servita cu orez si fasole cu pretul de aproximativ 5 dolari.

Restaurantele mai mari sunt in general amenajate pentru turisti si au preturi mai ridicate, in jur de 15 – 20 de euro pentru o masa.

Calatoriile cu autobuzul in Cuba sunt destul de confortabile. Exista o linie principala de autobuze numita Viazul. Autobuzele cubaneze sunt ieftine, insa se ocupa rapid, de aceea, e bine sa cumparati biletele din timp, cu cel putin o zi sau doua mai devreme.

Taxiurile sunt disponibile in orasele mai dezvoltate din Cuba cum sunt Havana, Varadero sau Trinidad. Taxiurile masini clasice vechi sunt mai scumpe, uneori cu rate fixe de 8 sau 10 euro pe calatorie. Incearca se negociezi tariful inainte. Taxiurile bicicleta sunt o alta optiune. In mod oficial, nu li se permite sa preia turisti, dar inca o mai fac.

Este imposibil sa ratezi Havana intr-o vacanta in Cuba. Orasul este plin de arhitectura veche frumoasa, oameni interesanti si bineinteles, masini clasice incredibile. Inchiriaza o masina clasica pentru un tur de oras. Viziteaza una dintre cladirile vechi ale lui Hemingway cum ar fi La Floridita sau La Bodeguita del Medio. Fumeaza un trabuc cubanez privind oceanul la Hotel Nacional. Plimba-te noaptea pe Malecon cu o sticla de rom ieftina de la magazin. Mergi la celebrul club de noapte Tropicana pentru un spectacol plin de culoare.

Situat in peninsula Hicacos, la aproximativ 140km de Havana, Varadero este un oras preferat de turisti. Plajele cu nisip alb sunt superbe! In timp ce multe dintre plajele din Varadero sunt private, exista si o parte de plaje publice, la fel de frumoase. Ia un sezlong, comanda un Cuba libre si lucreaza la bronzul tau :) Inchiriaza un caiac sau o barca cu motor si fa o plimbare de-a lungul coastei. Mananca la unul dintre restaurantele cu fructe de mare senzationale din Varadero.