Oferte sejururi

€1,015
€1,260

Oferte speciale

Despre Republica Dominicana

Cel mai frumos pamant din Lumea Noua, cu un decor muntos de o frumusete rara asa a fost numita Republica Dominicana la descoperirea sa de catre Cristofor Columb.

Situata im mijlocul Antilelor Mari scaldata de Oceanul atlantic si Marea Caraibelor , Republica Dominicana ocupa centrul si estul Insulei Hispaniola una din cele mai mari insule din Caraibe pe care o imparte cu statul Haiti. Puncul cel mai inalt este varful Pico Duarte cu o inaltime de 3098 m.

Pe langa plajele minunate cu nisip alb fin, apa de un turcoaz naucitor , palmierii care strajuiesc falnici minunatele plaje , vegetatie tropicala abundenta, Republica Dominicana este un paradis si pentru exploratori si pasionatii de natura, temperatura ridicata a apelor atragand numeroase specii de pasari si animale marine. Marea majoritate a hotelurilor au adoptat tehnici nedaunatoare mediului, realizand cat de importanta este conservarea naturii.

Este o destinatie perfecta care te surprinde de fiecare data cand ajungi pe meleagurile ei, care are cate ceva de oferit pentru fiecare, atat pentru cei care doresc un lux sofisticat, cat si pentru pasionatii de aventura, arta si cultura, sau cei care vor numai zile de relaxare pe nisipul alb si fin scaldate de apele turcoaz ale Oceanului Atlantic sau Marii Caraibelor .

In Republica Dominicana se pot practica diverse sporturi pe tot parcursul anului, exista o viata de noapte activa, resorturi de vis, cunoscute terenuri de golf, parcuri nationale deosebite, pe scurt: o vacanta plina de distractii si relaxare.

Datorita climei tropicale vremea este constanta , cu o temperatura medie de 26°C. Pe coasta de nord cele mai umede luni sunt din octombrie pana in aprilie, in timp ce in sud perioada este intre lunile mai si noiembrie. Partea de sud a tarii este mai expusa la riscul uraganelor in perioada lunilor august si septembrie. Perioada optima de calatorii in Republica Dominicana este intre noiembrie si aprilie.

Santo Domingo capitala Republicii Dominicane si cel mai mare oras se afla in Marea Caraibilor, la gura de revarsare a raului Ozama, in sudul tarii . Cu toate ca este este un oras aglomerat si industrializat, el poarta si o puternica amprenta istorica, se mandreste cu cele mai animate plaje si cea mai atragatoare viata de noapte. Cele mai importante cladiri coloniale din oras se afla in cartierul Zona Colonial. Aceasta zona a fost declarata mostenire a patrimoniului universal UNESCO in 1990.

Cultura dominicana cuprinde cea mai veche Universitate din Lumea Noua si cele mai vechi cladiri, catedrale si strazi, cum ar fi: Catedrala Santa Maria la Menor (dateaza din anul 1540), casa familiei lui Cristofor Columb, Catedrala Catolica Americana, Muzeul El Alcazar, farul lui Columb, orasul vechi Santo Domingo (a fost declarat de catre Cristofor Columb „prima capitala a Lumii Noi”. Are darul de a da impresia unei intoarceri in timp, in mijlocul sec. al XVI-lea. Aici puteti descoperi istoria timpurie a localitatii, dar si stilul de viata al localnicilor).

In Punta Cana o importanta atractie este Parque Nacional Del Este, care se face cunoscut prin insula caraibiana Saona (este un adevarat sanctuar pentru abundenta viata subacvatica, avand una dintre cele mai frumoase formatiuni de corali din tara, fiind renumita pentru locurile de diving) si cele 200 de pesteri (dateaza din era pre-columbiana).

De asemenea, in Punta Cana mai puteti vizita Manati Park (expozitie de pasari si reptile) si Punta Cana Ecological Reserve (puteti vedea animale pe cale de disparitie si plante neobisnuite).

Energia, muzica, dansul si ceremoniile fastuoase caracterizeaza sarbatorile si festivalurile dominicane. Spiritul Republicii Dominicane are la baza muzica, poporul avand o pasiune pentru ritmuri ca salsa, jazz latin, merengue si bachata, dar si alte tipuri de muzica de dans ce pot fi auzite in toata tara.

Limba oficiala este spaniola. In majoritatea hotelurilor se vorbeste limba engleza, dar si putina germana.

Moneda: 1 EUR = aproximativ 58 pesos, 1 $ = aproximativ 51 pesos (ianuarie 2019).

Nu exista obligativitatea vaccinarii inainte de a intra in Republica Dominicana.

Bine de stiut:

– In hoteluri si restaurante fumatul este interzis.

– Alimentarea se realizeaza la prize cu 110 V. Este necesar adaptor.

– este necesar pasaport normal valabil minim 6 luni de la data incheierii derularii programului

– este obligatorie detinerea asigurarii medicale

– VIZA: 50 USD / persoana (se achita la plecarea din Republica Dominicana pe aeroport)