La Hacienda (ferma) – excursia din Republica Dominicana unde poti manca supa de banane

La Hacienda sau excursia unde poti manca supa de banane. O alta excursie pe care o puteti face in Republica Dominicana este La Hacienda (La ferma) ideala pentru iubitorii de natura si adrenalina. Aceasta include un program de activitati intr-un complex privat unde se ofera securitate maxima. 

Iata care sunt pasii dupa ce ati rezervat excursia:La hotel va asteapta un autobuz care va duce in zona muntoasa cu un traseu interesat prin diferite orase si sate unde veti descoperi cum traiesc localnicii  destul de saraci insa fericiti si admira peisaje salbatice minunate. Drumul pana la ferma este de aproximativ o ora si jumatate. Odata ajunsi in incinta fermei o sa fiti surprinsi de organizarea exemplara si curatenia de la fata locului.Cum coborati din autobuz veti fi preluati de un reprezentant  care  va  va insoti pe tot parcursul excursiei. Acesta va acorda tot suportul  si informatiile necesare pentru a va face excursia cat mai placuta. Fiecare persoana va primi o bratara si chei de la vestiar pentru a-si lasa bagajele. Toti participantii primesc cate o sticla de apa care dupa golire o puteau  reumple la automatele din ferma care se gaseau in diverse puncte. De asemenea toti am primit casca de protectie care era obligatorie pentru toti cei care participau la activitati.

Prima atractie a fost Boogie prin jungla, era pentru prima data pentru mine,  am trecut prin rau, noroi, teren accidentat, am ramas si intepeniti in panta nu trebuie sa va speriati caci imediat vine o alta masinuta care va impinge pana in varful pantei. Sportul de aici presupunea masini 4×4 cu 5 locuri. Traseul a fost frumos, pe alocuri cu diferite balti si noroaie in care te stropeai. Abia se oprise ploaia.

A urmat apoi echitatia. Toti caii erau foarte frumosi, unii mai mici, altii super armasari. Dupa ce ne-am urcat toti pe cai am pornit la pas prin jungla, teren accidentat, balti, namol. Calul meu avea veleitati de lider. Nu suporta sa aiba alt cal in fata. Voia sa fie tot timpul primul, deci va dati seama ce bine era….

Dupa aceste activitati veti fi preluati de un camion si dusi la plimbare prin ferma unde veti intalni pasari si animale domestice. Mi-au atras atentia iezii si manzii care erau foarte blanzi si dornici de joaca. Puteti sa va integrati in activitatile fermei – sa mulgeti vaca si sa dati de mancare la animale. Tarcurile in care erau tinute animalele erau impecabil de curate, sa nu mai vorbim cum aratau vacile, viteii si taurii. Am omis sa va spun ca  muzica dominicana va insoteste pe tot parcursul traseului. Pe fiecare stilp era montat cite un difuzor, iar oamenii locului nu se sfiau sa danseze ori de cate ori aveau ocazia. In cadrul acestei plimbari prin ferma veti face degustari de cafea, cacao, sucuri naturale, mama juana, rom si fructe exotice.

Ultima activitate este tiroliana , se ajunge la ea cu telescaunul, da, ati citit bine, cu telescaunul in jungla, nu inainte de a se pune niste centuri si hamuri printre picioare. Acestea ne-au fost prinse de cureaua din talie cu niste sisteme, un fel de rotite. Traseul cu telescaunul pana la tiroliana  este mirific, in virful muntelui, drumul a fost lin, aveai toata jungla la picioare, peisajele iti taiau respiratia.Odata pornit pe cablul tirolianei senzatia de adrenalina este maxima , simteai ca zbori, ca toata lumea este a ta, cel mai rau era cind ajungeai la capat, unde aceasta isi reducea destul de brusc din intensitate . Ce pot sa mentionez este ca acestia foloseau echipamente de ultima generatie nu exista nici un risc pentru toti cei care doreau sa incerce aceasta activitate.

In cadrul acestei excursii este inclus un pranz cu specific dominican. Restaurantul curat, decoratiunile rustice agreabile. Felurile de mancare expuse erau diversificate insa cea mai interesanta a fost supa de banane  fiarta la foc mic in ceaune pe pirostrii. Ca si bauturi am avut gratis apa sau suc, bauturile alcoolice se plateau.Excursia s-a terminat cu muzica, dans si voie buna, iar turistii erau invitati sa guste din bauturile locale – rom si mama juana.Cei care au dorit poze puteau sa le cumpere de la receptie. Pentru o persoana pretul era de 30 dolari, pentru 2 persoane 50 si tot asa…In zona de receptie erau mese de domino unde turistii care asteptau autobuzele, puteau juca acest joc. Internetul era gratis si te puteai conecta fara probleme.

Pretul excursiei variaza intre 80 si 100 Euro/ persoana.    Bine de stiut :    – cand plecati in aceasta excursie nu uitati sa va luati un tricou de schimb eventual si o pereche de pantaloni scurti, ochelari de soare si ceva de pus pe cap

Recent Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *